Kültür-Sanat rss beslemesi

Olimpik Yüzme Havuzu’nda yaz dönemi kurs kayıtları başladı

Cum, 10 Haz 2011 16:32:00 | Bookmark and Share

Ege Ajans

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermet Akgün Olimpik Yüzme Havuzu yaz dönemi kurs kayıtları başladı. Kurslara üniversite dışından da başvurular kabul edilecek. Yüzme kursunda küçükler için yaş sınırı 5–16, yetişkinler için ise 16 ve üzeri.

Fiyatlar 75 ve 110 TL arasında değişiyor. Ege Üniversitesi öğrencileri 4 hafta süren kurslar için her ay 75 TL ödeyecek. Fiyatlar Ege Üniversitesi personeli ve onun birinci derece yakınları için 80, mezunlar için 85, okul dışı katılan çocuklar için 100, yetişkinler için 110 TL olarak belirlendi. Ayrıca bu dönem itibariyle kamu personeline indirim uygulanacak. Havuz yaz dönemi pazar hariç her gün açık olacak.

olimpik yüzme havuzu

Kurslar yaz boyunca devam edecek

Kurslara ilk kez kayıt yaptıran kursiyerlerin yüzme seviyelerini belirlemek amacıyla 19 Haziran Pazar günü 16.30’da test yapılacak. Kursiyerlerin teste katılmaları ve havuz malzemelerini yanlarında getirmeleri gerekiyor. Yaz dönemi yetişkinler yüzme kursu Pazartesi ve Çarşamba 18.30–20.00 saatleri arasında, Salı, Perşembe 18.30–20.00 ve 20.00–21.30 saatleri arasında. Küçükler yüzme kursu ise Pazartesi ve Çarşamba günleri 10–00–12.00, Salı ve Perşembe ise 13.00–15.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kurslara devam edecek kursiyerler için kontenjan dahilinde kayıt yenileme tarihleri 9–12 Haziran, ilk kez kayıt yaptıracak Ege Üniversitesi personel çocukları için 13–15 Haziran, dışarıdan katılımcılar için ise 16–19 Haziran arasında.

Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları boyunca devam edecek kurslara katılım için bir adet fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, EÜ öğrenci ya da personel indiriminden yararlanmak için öğrenci ve personel kimlik kartlarının fotokopileri gerekiyor. Ayrıca 6–16 yaş arası çocuklar için uzman çocuk hekimi; 16 yaş ve üstü kişiler için ise dermatoloji (cildiye) ve dahiliye (iç hastalıkları) uzman doktorlarından onaylanmış sağlık raporu isteniyor. Havuz kullanımı için gerekli malzemeler arasında bone, havlu ve terlik yer alıyor. Kadınlarda bikini, erkeklerde ise şort mayo kesinlikle kabul edilmiyor. Tesis sorumlusu ve havuz operatörü Onur İstek; “Burası spor amaçlı bir havuz olduğu için kontenjanı sınırlı tutuyoruz. Kontenjanımızın ilk gün dolma ihtimali var. Kurslarımızda kayıt yenileyecek kursiyerlere ve personele öncelik tanıyoruz” diye konuştu.